Pyssel

Att pyssla med lite olika saker har varit en hobby för många människor förr och även nu. Skillnaden mot tidigare är att det finns fler saker att pyssla med för tiden än förut.
Brodyrer av olika slag har varit populärt tidigare och till viss del även nu. Men en del intressen glöms bort andra består över tid.

Smycken av olika slag har alltid intresserat människan att hålla på med. Enkla smycken av snäckskal, stenar för utsmyckning av personer eller av avgudabilder. Ibland i rent guld ibland av enklare material. Pärlor är en genomgående beståndsdel i tillverkningen av smycken. Antingen riktiga eller de som är gjorde i plats eller andra konstmaterial.
Skillnaden mot förr är att det inte är så vanligt att utsmyckningar med smycken har ett religiöst syfte utan att de mer är till för att pryda en person.

Numera är det enkelt att sätta igång med en egen tillverkning av olika typer av smycken om man väljer lite enklare material och inte de ädlaste av de ädla metallerna. Webbshoppar som säljer det mesta för att kunna tillverka sina egna smycken hittar du i mängder på nätet.
Gemensamt för de alla är att de tilltalar vårt intresse av att smyckas oss.

Så egentligen har inte så mycket hänt sedan urminnes tider.