Stress

Man hör ofta att stress kan vara en bidragande faktor till hudproblem, men ligger det verkligen någon sanning i detta? Om man nu kan få acne av stress, borde inte hela staden krylla av folk med rödfläckiga anleten? Det finns sanning bakom detta påstående, men det är inte så att en stressig vecka kommer att leda till garanterade hudproblem.

Man kan alltså inte skylla på stress om man har problem med sin hy, men det kan faktiskt vara så att finnar och dålig hy leder till stress! Det man kan se är att stressen påverkar personens kropp vilket inkluderar hormonförändringar. Det är just dessa förändringar som kan leda till att man får en ökas produktion av talg som sedan kan leda till finnar och svullnader i ansikte, på armar, rygg och bröst.

Det man har kunnat se är att om man behandlar acnen på ett effektivt sätt så kommer inte stress att vara något som gör att den kommer tillbaka. Därför kan man inte se stress som en av de viktigaste anledningar till att man får hudproblem men det är klart att detta är något att beakta. Dessutom så är det ju så att de allra flesta mår bättre av att bli av med stressen så det är alltid produktivt att ta steg i denna riktning samtidigt som man får en behandling av sin acne.