Ljus

Lampor och ljus har olika funktioner i våra hem. Det ställer även olika krav på lamporna och på ljuset. Genom att köpa rätt sorts bordslampa eller golvlampa, så kan du skapa ett rum med en härlig atmosfär.
Det är bra att ta tillvara dagsljuset som silar in genom fönstren. Vår kropp och vårt sinne mår bra av mycket ljus, året om! När solen lyser med sin frånvaro är det bra att ha lampor av olika slag som kan ersätta det ljus du missar.
Beroende på vad det är för rum, om det är ljusa eller mörka tapeter så behövs olika mängder av lampor. Ett mörkt rum kräver fler lampor än ett ljust rum. Detta för att i ett ljust rum, så reflekteras ljuset bättre än i ett mörkt rum.
Inför köp av nya lampor är det bra att bestämma var den ska sitta och vad den ska användas till. Blanda olika lampor och armaturer för att få rätt sorts ljus och samtidigt spara på energin.
Att inreda med belysning gör att du utöver bestämmer var den ska sitta, även funderar på vilken funktion den ska ha. Vill du ha möjlighet till dimmer? Ska du ha din lampa inomhus eller utomhus? Du behöver även fundera på om du vill ha ett varmt eller kallt ljus.
En viktig riktlinje när det gäller lampor och ljus är att det bästa ljuset är det du inte märker av. Det innebär alltså att du har tillräckligt med ljus för att kunna se bra, utan att du blir bländad. Mer här på Växjö Elektriska.